Reglabs årskonferens i Umeå

ReglabMed blicken på framtiden intog vi Reglabs årskonferens 14-15 mars, det är befriande att få släppa tankarna fria och börja drömma om framtiden. Alla pratar om smart städer, men smarta landsbygder då? Hur skulle de se ut? Teo Härén vände om perspektiven och tog oss igenom myter och om hur stadens fördelar minskar med digitaliseringen.Han pratade om hur servicetillgängligheten faktiskt ökat till att vara bättre än någonsin i och med e-handel exempelvis.

Reglab2

Det vred om mina tankar än mer, hur mäter vi tillgänglighet till service idag? Detta då tillgängligheten faktiskt ser annorlunda ut. Förut var det fysiska apoteksombud som talade om hur tillgängligheten såg ut, idag har vi tillgång till apotea.se, apotek.se med flera och med ett postombud i närheten så har vi större tillgång till apoteksvaror än via ett apoteksombud, vi kan dessutom jämföra priser och beställa från den förmånligaste och vi kan även få receptbelagda mediciner.

Sen kom nästa tanke, tillgängligheten har ökat… Men vad händer vid kris? Hur kan vi känna trygghet i att vi även har tillgång till mediciner när det blåser runt knuten?

Reglab3

Många nyttiga tankar väcktes till liv!

Ha det bra! // Maria

Lämna en kommentar