Möte med landsbygdsnätverket

Igår hade vi möte med landsbygdsnätverket i Jämtland Härjedalen. Ett nätverk som startade som ett landsbygdsutvecklingsprojekt där syftet var att skapa en plattform för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. Några personer från det nationella landsbygdsnätverket har varit kopplade till detta regionala nätverk under projekttiden. Efter projektet så ansåg grupperingen att vikten av dessa möten varit så stor så att man vill ha en fortsättning. Torsta AB har till uppgift att samordna och sammankalla dessa möten, detta då de har ett uppdrag från Region Jämtland Härjedalen att bedriva landsbygdsutvecklingsfrågor.

På dessa nätverk blir det ett bredare fokus på landsbygdsutveckling än på våra möten med Service Z. Vilket även berikar det strategiska arbetet med service på många sätt, detta då servicetillgänglighet i stor utsträckning direkt påverkar utvecklingen på landsbygden. Det är viktigt att med ett underifrån perspektiv lyssna på behov och efterfrågan och att följa utvecklingen som helhet för att ha det som grund till att ta genomtänkta strategiska beslut gällande service.

På mötet visade det sig vara mycket aktivitet i kommunerna och jag hoppas på att kunna lyfta fram några goda exempel som har direkt anknytning till Serviceutvecklingen i regionen. Glädjande är också att höra att bredbandsutbyggnaden har tagit riktigt bra fart och att vi är på god väg att bygga upp en infrastruktur som i sin tur skapar nya möjligheter för utveckling i hela regionen.

Önskar Er alla en riktigt bra dag!   🙂

3 reaktioner på ”Möte med landsbygdsnätverket

  1. Jag är benägen att hålla med om det Maria Kumpala skriver att landsbygdsutvecklingsnätverket, LUZ, har ett bredare fokus än bara den kommersiella servicen i landsbygden. Det är särskilt betydelsefullt att vi ges möjlighet att lyfta kommungemensamma frågor på LUZ träffarna som leder till ökad kunskap och insikt i landsbygdsfrågorna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s